Yeni Haberler
recent

Hamam Otu Tozu Nedir? | Nasıl Kullanılır? | Yararları | Zararları Nelerdir?

hamam-hamam otu-hamam otu nedir-hamam nedir-


Ağda, lazer epilasyon, traş, tüy dökücü kremler ve bir de halk arasında hamam tozu olarakta bilinen hamam otu vardır Tıpkı traş uygulaması gibi belki de daha az zaman alan ve traşta olduğu gibi yaralanma kesik, acı gibi durumların olmadığı bitkisel tüy dökücü hamam otu hakkında sizlere bilgiler sunuyorum...


Hamam Otu Tozu..

Anlatılanlara göre çok eskilerden var olan bu ürünü, kolay, hızlı ve acısız bir şekilde istenmeyen tüylere son veriyor. Ufak nemlendirici krem kutularında satılan ürün, beyaz renkte olup pudra şeklindedir. Fiyatı ortalama 3-4 TL civarıdır. Aktarcı dediğimiz bitkisel ürün satan mağazalardan ürünü elde edebilirsiniz.


Hamam Otu Tozu Nasıl Kullanılır?

İçine çamur gibi cıvıyacak şekilde biraz su koyun ve karıştırın. Cıvıdıktan sonra kılların, tüylerin üstüne sürün ortalama 3-4 dakika sonra elinize lif gibi bir bez alıp sürdüğünüz yerlere sürterek kılların dökülmesini sağlayın. Acısız ve sızısız anında kıllarınızdan kurtulacaksınız.


Tüyler Kaç Hafta Sonra Çıkar?

Tüylerinizi hamam otu ile döktükten sonra 2-3 hafta için tüyler çıkmaya başlayacaktır. Jilet gibi tüyü dipten almadığı için döktüğünüzden 2 kat daha fazla çıkmaz. Yavaş kıllar azalır. Düzenli kullanırsanız üründen tam verim alabilirsiniz.


Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ürünü göz ve yüzüne kesinlikle teneffüs ettirmemelisiniz. Bu yüzünde tahrişe neden olabilir ve istenmeyen sonuçlar elde edebilirsiniz, hatta ağır yaralanmalara bile maruz kalabilirsiniz. Sonuç olarak, ağda gibi yöntemleri kullandıysanız bir bu yöntemi kullanmanız size bir alternatif olacaktır. Ama emin olmalısınız ki pişman olmayacaksınız.


Hamam Otu Nedir?

Asıl adı zırnık otudur. Halk arasında tüy dökücü özelliğinden dolayı hamam otu da denir. Zırnık Sarı renkli tabii arsenik sülfür minerali çok zehirli bir maddedir. Sanayide en çok deriden kılları ayırmak için kıl dökücü olarak kullanılır. Hamam otu; vücuttaki gereksiz kılları almak için kullanılan, çamur kıvamına getirilip sürülen bitki tozu.

Dikkat: Hamam otu çok zehirli bir bitkidir. Ölümlere neden olabilir..!!
Unknown

Unknown

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.