Yeni Haberler
recent

4 Adımda Windows 8′i USB’den Yükleyin

Windows 8′i yüklemek istiyorsunuz ancak elinizde Windows 8 yüklü bir DVD yoksa USB belleğinizi kullanarakta yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.Peki USB belleğini kullanarak Win8′i nasıl yükleyebiliriz adım adım göz atalım.

1 – Windows 7 USB/DVD Download Tool

Microsoft’un resmi “Windows 7 USB/DVD Download Tool” adlı aracı ile bir Windows 8 USB diski hazırlamanız mümkün. Tek ihtiyacımız olan en az 4 GB boyutunda bir USB bellek ve Win8′in imaj dosyası (.iso). Bu işlemi yaparken USB belleğin içinde bulunan her şeyin silineceğini aklınızda bulundurun...

2 – Windows 8 ISO Dosyası Oluşturun

Windows 8′i USB belleğe kopyalamak için Windows 8 diskinden bir ISO imaj dosyası oluşturmanız gerekecek. Elinizde bir Windows 8 ISO dosyası varsa onu kullanabilirsiniz. Aksi halde ImgBurn gibi bir araçla Windows 8 DVD’sinden bir ISO imajı oluşturun.

3 – Windows 7 USB/DVD Download Tool’u İndirin ve Çalıştırın

Şimdi Windows 7 USB/DVD Download Tool‘u yüklemeniz gerekiyor. Aracın ismi sizi endişelendirmesin, Windows 8′de de işinizi görüyor. İndirdikten sonra aracı çalıştırın ve sahip olduğunuz (veya oluşturduğunuz) ISO dosyasını seçin.
USB cihazınızın türünü seçin ve devam edin. USB belleğin PC’nize takılı olduğundan emin olduktan sonra onu listeden seçin ve Begin Copying düğmesine tıklayın. İşlem birkaç dakika sürecektir. Aracın işi bittiğinde “Backup completed” mesajını alacaksınız.

4 – Windows 8′i Yükleyin

Artık Windows 8′i USB sürücünüzden yükleyebilirsiniz. Windows 8′i şu anki Windows’unuzun üstüne yüklemek istiyorsanız, USB belleğinizin içerisindeki setup.exe’yi çalıştırabilirsiniz.
Windows’un yüklü olmadığı bir bilgisayarda USB sürücüden ön yükleme yaparak kurulumu başlatabilirsiniz. Bunun için BIOS ‘unuzda ön yükleme sırasını değiştirmeniz, USB sürücünün önyükleme önceliğinde ilk sıraya taşımanız gerekmektedir.

Unknown

Unknown

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.