Yeni Haberler
recent

Bilgisayarınızın Pil Ömrünü Uzatacak Tavsiyeler


Günümüzde laptop kullanıcılarının çoğu batarlasının çabucak bitmesinden şikayetçi , eğer sizde bu sorundan şikayetçi olanlardan iseniz bu yazımızı okumanızda fayda var :)

Masaüstü bilgisayarlarımızdan sonra yerini alan Laptop  ( dizüstü ) bilgisayarlar hayatımızın büyük bir zaman dilimini harcamaktadır e haliyle bu konu zaman zaman başımızı ağrıtmaya yetebiliyor. Evden işe gidiyoruz batarya bitiyor , okula gidiyoruz batarya bitiyor , parka gidiyoruz batarya bitiyor. Bataryanın ardı kesilmez bitmesini önleyebilirmiyiz ? Yada nasıl bataryamın kullanım süresini uzatabilirim ? gibi sorular takılıyor insanın aklına ... İşte bizde bu  yazımızda uygulayacağımız küçük işlemler sonucu laptop bataryasının kullanım süresini bir nebzede olsun nasıl uzun süre kullanabileceğinizi anlattık . Yazımıza bir göz atmanızda fayda var ;)

Öncelikle Yazılım Güncellemeleri

Çoğumuzun işletim sistemi Windows. Bu işletim sisteminin olmazsa olmazı Yazılım güncellemeleri dir.Çünkü yazılım güncellemeleri batarya için öenmli bir yaşam kaynağıdır , her yeni güncellemede eskisinden daha iyi bir iyileştirme yapılır.Her ne kadar yazılım güncellemelerinizi güncel olarak denetleyip güncel tutarsanız , batarya için o kadar olumlu etkisini görürsünüz.

Güç Seneçekleri


Güç seçeneklerinde bulunan bu seçenekler önemli ayarlarımızdan birisidir.
Görev çubuğunda bulunun bu pil simgesine sağ tuşu tıklarayak  Güç seçenekleri sekmesinde bulunan planların ayarlarını düzenleyebilirsiniz.Benim size tavsiyem pilde çalışırken Ekranı Karart seçeneğinin 3 dk olarak ayarlanması , Ekranı kapat seçeneğinin 5 dk olarak ayarlanması , Bilgisayarı uyku moduna geçir seçeneğinin 10 dakika olarak ayarlanması şeklinde düzenlemenizi öneriyorum.
Parlaklık seçeneğini açıklayacak olursak onu otomatik ayar değilde blunduğunuz ortama göre ayarlamanız daha sağlıklı bir karar olacaktır



Donanım Ürünleri 


USB ye takılı bütün cihazlar , elektronik ürünler siz farkına varmasanızda pil tüketimi yaparak , bataryanızı olum etkiler , cihazlarınızı kullanmadığınız zamanlarda bilgisayarak takılı tutmamalısınız. 


Unknown

Unknown

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.