Yeni Haberler
recent

iOS 8 ve getirdiği yenilikler

iOS 8 bu sonbaharda çıkacak olup Apple firmasının uzun zamandır yapması gereken yapı güçlendirmesinide duyurmuş olalım. Takip ettiğim kadarıyla ciddi birçok yenilik ve güçlendirme ile geliyor. Bu yeni versiyon ile geliştiricileride yanlarına alarak farklı bir vizyon ve yapı ile sektörde adından söz ettirmeyi düşünüyor. Öyleki sloganında geliştiricilere büyük yer vermişler. Bu tarz sistemlerin en büyün ve ilk gereksinimi geliştiriciler olduğuna göre onlarıda mutlu etmek yanlış olmaz.
iOS 8 ve getirdiği yenilikler ile ilgili maddelere aşağıda yer vereceğim. Beni etkilediği kadar sizleride etkileyebilecek mi bakalım!
Apple  iOS 8 - 1
Şimdiye kadarki en iyi iOS sürümü diyerek hem kullanıcıyı hemde geliştiricileri çok şey bekliyor sloganıyla yola çıkan iOS 8 bu sonbaharda yayına sunuculacakmış. (sonbahar ne zaman bilmiyorum ayrıca)
Kullanıcı odaklı bir çalışmanın ürünü olan iOS 8 geliştiriciye daha fazla imkan ve özellik sunarken, bunun akabinde gelişen uygulamalarlada kullanıcılar çok daha keyifli ve kaliteli deneyime sahip olacaklar.
iOS 8 şuanda dünyadaki en gelişmiş mobil işletim sistemi. Bunun nedenide hız, kalite ve uygulama zenginliği. Her ne kadar Android bu tahtı sallamaya yakın olasada çok yolu olduğunu söylemek istiyorum. Neden derseniz android’in kendine has bir hantallığı var. Donanımınız ne kadar iyi olursa olsun android mutlaka takılacak, yada ağır çalışmaya başlayacaktır. Oysa apple ürünlerinde bu söz konusu değil, çünkü işletim sistemi donanımı en iyi şekilde kullanıyor. Şimdiye kadar apple ürünleri ile ilgili, takılma, ağır çalışma gibi bir şikayet duymadım ama android li donanımlarda inanılmaz bir şikayet söz konusu.. Açık kaynağı eleştirmiyorum ama yolu daha yarılamadı bence..
Çektiğiniz fotoğraflar artık bütün cihazlarınızda
Çektiğiniz fotoğraflar anında diğer cihazlarınızda
Fotoğraflar uygulamazı yenilenerek daha güçlü ve aradığınız fotoğrafları kolayca bulabileceğiniz şekilde geliştirilmiş. Bunun yanında en iyi özelliklerinden biriside çektiğiniz fotoğraflar anında diğer cihazlarınızda da görünür olabilecek. Yani iphoneden bir resim çektiğinizde bu resme icloud sayesinde diğer cihazlarınızdan ulaşabiliyorsunuz. Bu özellik daha önceden de vardı ancak iOS 8 ile gelen yeniliklerden payını alıyor ve daha güçlü hale geliyor.
mesajlar
Mesajlaşmalar ve grup konuşmaları
Mesajlaşmayı daha kaliteli hale getiren bu yenilikler sayesinde birçok olanağınız bulunuyor. Örneğin biriyle mesajlaşırken anında sesinizi yada ilginç bir anın videosunu kaydederek karşı tarafa gönderebileceksiniz. Siz grup konuşması yaparken konum bilgilerinizi paylaşabilir, eklenenleri tek bir pencereden kontrol edebilirsiniz.
konfor ve kullanım
Ayrıntılarada çok önem verilmiş bu sürümde. Artık bildirimlerinize veya yakınlarınıza ulaşmak daha kolay hale geliyor. Eposta yönetiminizi de içeren bu yenilikler iphone, ipad, ipod touch aygıtlarında da kendini hissettirecek.
En akıllı klavye
Şimdiye kadarki en akıllı klavye diyerek kendine güvenini ortaya koyan iOS 8 artık siz yazı yazarken size kelimeyi tamamlayacak daha fazla öneride bulunacak. ayrıca sizin nerde yazdığınızıda algılayarak ona göre farklı bir dil ile yardımcı olacak. Mail yazarken kullandığınız üslup, mesajlaşırken ki gibi olmayabilir doğal hali ile..
ios 8 aileyide düşünüyor
iOS 8 artık aile bireylerinide düşünüyor. Satın aldığınız bir film (iTüneş Store, iBooks ve App Store’dan) yada şarkıyı ailenizin 6 üyesi ile anında paylaşabileceksiniz. Birtek film, müzik değil arkadaşlar her konuda aileniz ile etkileşiminizi en üst düzeye çıkaracak yenilikler bunlar.
icloud drive ios 8
İcloud drive artık bütün dosya türlerini destekleyecek ve her yerde bu dosya türleri ile çalışma imkanınız olacak.
sağlık uygulamaları iOS 8
iOS 8 de sağlık uygulamarının birbiri ile olan etkileşimide artıyor. Aktivite izleyiciniz, kalp atış sensoru uygulaması yada diğer sağlık uygulamaları birbiri ile haberleşerek ortaya detaylı performans kayıtları çıkarıyorlar. Ayrıca bu panel çok basit ve takip edebileceğiniz bir gösterge alanı bulunuyor.
farklı cihazlarla iletişimde
Artık apple ürünü birden fazla cihazınız varsa işleriniz dahada kolaylaşıyor, çünkü bütün cihazlar birbirile haberleşiyor durumda olacak. Yani siz bir mail okurken diğer yarısınıda farklı bir cihazdan okuyabileceksiniz. Ayrıca iphone si olanlar ipad yada maç cihazlarından çağrılara cevap verebilecekler. Ayrıca sms de gönderebilecekler diğer aygıtlardan. Bu tarz bir teknoloji sony de bulunuyor, bütün ürünlerinin birbiri ile etkileşimi söz konusu. Örneğin bir televizyon ve dvd aldınız, tek bir kumanda ile ikisinide kontrol edebiliyorsunuz, buna farklı aygıtlarda ekleyin, yine tek alanda hepsini kontrol etmeniz mümkün. bu tarz bir teknoloji hayatı kolaylaştırabilir, bunun apple ürünlerine gelmesi heycan verici, çünkü hayatımızın her alanında bunlardan bir yada bir kaçını kullanıyoruz.
spootlight
Spootlight uygulamsında da bir çok yenilik bizi bekliyor, artık siz bişey aradığınızda yardımcı olacak önerilerde bulunuyor. Bunun yanında yakınlardaki mekanlarda, benzincilerde, wikipedie den yada konumunuza yakın herhangi bir etkinlikten. Ayrıca konumunuzu otomatik olarak algılıyor ve size sunduğu önerileri buna göre belirliyor.
oyunlar ve uygulamalar
İOS 8 şimdiye kadarki geliştiriciler için en iyi sürüm olduğu belirtiliyor. Artık geliştiriciler Cloud, Touch İD için daha fazla yeteneğe ve imkana sahip olacaklar. Apple özellikle gelictırıcilere çok önem veriyor. Zaten bir işletim sistemini büyüten onun yan uygulamaları ve onu kullananlardır. Geliştiricilere burda çok iş düşüyor ama zaten Apple bunun için bir çok yardımda bulunuyor..
Unknown

Unknown

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.