Yeni Haberler
recent

Blogger da Resimlere Alt Etiketi Nasıl Eklenir

Çoğu blog yazarının atladığı veya üşenerek herhangi bir çalışma yapmadığı bir konu var.Blog yazılarına eklediği resimler.Çoğumuz blog yazımızı hazırlarken sadece yazı ve başlık üzerine çalışma yaparız.Ekleyeceğimiz bir resmi direkt olarak internetten indirerek herhangi bir düzenleme yapmadan yazımızın içerisine ekleriz.Fakat atladığımız bir konu var ki o da blog trafiğimizin önemli bir kısmını da resimlerin oluşturduğudur.Yazınıza eklediğiniz afilli resimler ne kadar yazınızı okuyanların ilgisini çekse de onları düzenlemediğiniz takdirde google arama botları resminizi anlamayacak ve onu arama sonuçlarında gösteremeyecektir.Gelin bu konuyu biraz ayrıntılı bir şekilde ele alalım:

resim-etiket-meta-google




Resim Etiketleme Nedir

Etiket basitçe google a resmin ne ile alakalı olduğunu gösteren bir etikettir.Yani google botlarına siz ekleyeceğiniz bir etiketle bu resmin o etikette belirttiğiniz kelimeyle alakalı olduğunu söylemiş oluyorsunuz.Örneğin blogunuza bir resim eklediğinizde 
<img src="Resim URL" />
Kodunuz bu şekilde olacaktır.Resminiz yazınızda yayınlanacak fakat google botları bu resmin ne olduğunu anlamayacaktır.Bu yüzden resmin amacını belirteceğiniz “alt tag” ı resminize eklemelisiniz ki resminiz tanımlansın ve indexlensin.
<img src="Resim Url" alt="index-hizi" />
Yukarıdaki kodda da gördüğünüz gibi google siz resminizin SEO ile ilgili olduğunu söylüyorsunuz.Bu yüzden muhakkak eklediğiniz resimlere 2-3 kelimelik alt etiketi eklemelisiniz.

google-seo-png-duyuru

Resim Etiketlemedeki Düzen Nasıl Olmalı

Basit bir etiketleme işlemi ile resminizi trafiğinizi artıracak düzenlenmiş bir resim haline getirdiniz.Peki etiketleme yaparken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir  ?
  1. Resim açıklamanızı 4 kelimeyle sınırlı tutun.En azı en iyisidir.
  2. Resim etiketiniz için en iyi kelimeleri seçin.Yazınız Blogger da Resimleri Optimize Etmek İçin En Etkili SEO Teknikleri ise resminizin etiketi Resim-seo-teknikleri ya da resim-duzenle gibi etiket olabilir.
  3. Resim etiketlerinizde İngilizce kelimeler kullanın ve özel karakterlerden %, $, #, @,& kaçının.

Blogger da Resimlere Etiket Nasıl Eklenir ?

özellikler-blogger-etiket-resim-

Blogger yeni SEO güncellemeri kapsamında bunu kolay bir şekilde yapmamıza imkan veriyor.Şöyleki blogger yazı editöründe iken resim yüklediğinizde resminizin ölçülerini ayarladığınız küçük bir menu yer almakta.Aşağıdaki resimde de göreceğiniz gibi resminizin üzerine tıkladığınız zaman çıkan bu menüde özelliklere tıkladığınızda yeni bir pencere karşınıza çıkacak.Burada yer alan kısımlar etiketinizi ekleyebilirsiniz.


Evet blogger seo ayarları kapsamında resimlerin ne kadar önemli olduğunu sizlerle paylaştım.Bunun yanında eklemek istediğiniz ve yaşadığınız tecrübeler varsa bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin… 
Unknown

Unknown

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.