Yeni Haberler
recent

Backlink Nedir, Size Nasıl Faydalı Olabilir?

Dünya sürekli olarak dönüyor peki, sizce dünya her gün farkı eksende mi dönüyor? Tabii ki hayır, her zamanki ekseninde dönüyor. Fakat buna rağmen dünya değişiyor. İşte arama motorları ve web dünyası üzerindeki neredeyse her şey için bu değişim kuralıda geçerlidir. Özellikle de Google ve benzeri dev arama motorlarını göz önüne aldığımızda onların değişimlerinin çok daha köklü ve çok fazla sayıda olduğunu görebilmemiz mümkündür. Google’ın sizin kaliteli bir web sitesi olduğunuz kanaatine ulaşabilmesi için muhakkak backlinklere ihtiyacınız vardır. Bu backlinkleri elde etmenin en temel yolu da aslında yine doğal yöntemlerdir.
SEO firmaları ile elde edeceğiniz veya hazır paket satılan linkler ile elde edeceğiniz prestijler düşündüğünüzden çok daha az etkili olacaktır. Yada sizin zararınıza bile olabilmesi mümkündür. Bu nedenle elinizden geldiğince çok organik yollar ile link edinmelisiniz. Backlink edinirken birçok kişinin göz ardı ettiği bir konu var. Kaliteli ve kalıcı backlink edinmek gerçekten de düşündüğünüz kadar zor değildir. Kalıcı ve gerçekten kaliteli backlinkler için aslında sürekli olarak yorum yapmanız dahi yeterli olacaktır. Yıllar önce geçerli olarak kabul edilen SEO teorileri günümüzde aslında kabul görmemektedir. Fakat ne var ki bunu insanlarımıza anlatabilmek o kadar da kolay değil. Backlinklerin etkili olması için gerçekten de size referans sağlaması gerekir. Peki, ama nasıl?
Backlink
Şayet, web sitenizin içi aşırı boşsa ve elle tutulur içerikleriniz yoksa istediğiniz kadar web sitesinden backlink edinin ve bunlar istediği kadar kaliteli alanınız ile ilgili olsunlar. Sizlere pozitif bir puan kazandırmayacaktır. Bilakis tam aksine size eksi puan olarak geri dönecektir. Google’ın son hamlelerinden olan Panda 4.0 güncellemesi ile SEO algoritmaları daha da çok içeriği baz almaya başladı. Birçok web sitesi sahibi Panda güncellemesinin ardından sitelerinin aşırı dalgalandığını ve diplere düştüğünü gördü. Peki, o kadar kaliteli edinilen backlinklerin ne faydası dokundu? Hiç! Backlink edinmek istiyorsanız mutlaka kaliteli backlink’i içeriğinizle bütünleştirerek edinin. Böyle bir durumda Google’ın da sempatisini kısa süre içerisinde anlayabilmek mümkün olacaktır.
Fakat siz aksini yapıp, Google’ın eski algoritmalarını takip eder ve nasıl olsa basar parayı alırım linki mantığı ile olaya yaklaşırsanız mutlaka kaybedenlerden olacaksınızdır. Şimdi son bir hatırlatma daha yapalım, kaliteli linkler edinin, kaliteli bir link kalitesiz onlarca linkten daha önemlidir. Bunun yanı sıra yorum linklerinize önem verin. Herşeyden önemlisi eğer içeriğiniz yetersiz ise backlink çalışmalarınızı askıya alın. Backlink edinmek için sadece bir web sayfanızın olması artık yeterli değil. Google bunun yanı sıra kendi ispatlayan bir sayfanız olmasını istiyor, aksi halde sizi Sandbox ile cezalandırarak yaptığınız tüm herşeyi boşa çıkartıyor. Tüm bunları biliyor ve uyguluyorsanız, belki geç olacak fakat mutlaka hak ettiğiniz yere geleceksinizdir.
Unknown

Unknown

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.